Sierbestrating

Veelal is de (sier)bestrating een van de meest elementaire onderdelen in de tuin waarvoor een hoveniersbedrijf ingeschakeld wordt. Er zijn dan ook vele soorten, maten, vormen, kleuren en kwaliteiten. Wij als hoveniersbedrijf zijn hiermee vertrouwd en gaan geen uitdaging meer uit de weg en maken van elke straat iets bijzonders! Of het nu gaat om gebakken klinkers met hun warme kleuren, betonklinkers, natuursteen- of betontegels, designtegels of de duurzame en blijvend mooie Keramiek tegel in een veelzijdig kleurenpallet! Met als sterke punten;

 • Krasbestendig & slijtvast
 • Gegarandeerd kleurvast
 • Maatvast
 • Eenvoudig schoon te maken
 • Hoge stroefheid, ook bij regen
 • Bestand tegen hitte en vorst

Graag geven wij u advies en verzorgen voor u alle gewenste sierbestrating. Toegepast in opritten, paden, trappen en terrassen. Al uw straatwerk wordt met de groots mogelijke zorg en vakkundige hand uitgevoerd.

Het op maat maken van de bestrating vind plaat door middel van zagen! Geen brokkel rand maar strak werk!Tevens staan we ook voor u klaar voor ophoogwerkzaamheden en reparaties aan uw huidige bestrating.

Haal kwaliteit in uw tuin met keramische tegels.

De keramische terrastegels met een dikte van 2 of 3 cm zijn gemaakt van massief keramiek. De 3 cm. massieve keramische tegels zijn vanwege deze dikte enorm sterk en stabiel.

Kiest u voor een 2 of 3 cm massieve keramische tegels dan kiest u voor een duurzame tegel die een levenlang meegaat.

Het verschil met de 1cm. Keramiek op 3 cm. Beton is dat de 3cm dikke tegels sterker, stabieler en zwaarder te belasten zijn. Tevens kunnen we bij de 2 & 3 cm massieve tegels veel dunnere voegen tussen de tegels hanteren, wat het eindresultaat veel fraaier maakt.  Wanneer de 3 cm. tegels juist verwerkt worden, zijn ze zelfs geschikt voor een oprit. De 2 cm. Keramiek tegels kunnen uitsluitend toegepast worden voor een normaal pad of terras!

De merken waar wij veelvuldig mee werken zijn onder andere Mirage, Robusto ceramica 3.0,  Niet alleen het design trekt de aandacht, ook de kwalitatieve eigenschappen zijn onderscheidend binnen het aanbod van keramische tegels. U kunt er jarenlang van genieten met minimaal onderhoud. Keramiek is gegarandeerd kleurvast én slijtvast.

De Mirage & Robusto Ceramica 3.0 zijn kras ongevoelig en tevens bestand tegen zuren, vorst en strooizout, daarbij kan vuil en vocht niet indringen in het oppervlak van de tegel waardoor deze zeer onderhoudsvriendelijk is.

Daarbij zorgt het eigen gewicht van de tegel voor een losse verwerking op een eenvoudige stabiele ondergrond waardoor de verwerkingskosten gering zijn.

Interesse?

Contact

PERFECT IN ONDERHOUD

Keramische terrastegels voor buiten zijn erg populair op het gebied van sierbestrating. Ze worden gemaakt van klei die geperst, gebakken en geglazuurd wordt. Keramische tegels zijn onderhoudsvriendelijk, vorstbestending, nagenoeg krasvast en door geringe vochtopname nemen ze minder dan 0.5 % vuil aan. Daardoor kunnen ze echter wel wat sneller aanvriezen.

Andere voordelen zijn:

 • geen kalkuitbloei
 • Kleur en maatvast (indien gerectificeerd)
 • Alle natuursteen kleuren!

Voordelen van keramische terrastegels 2 & 3 cm dik

 • Eenvoudig te verwerken
  Deze tegels kunnen direct op een zandbed verwerkt worden. Dit komt de eenvoud van het verwerken ten goede. Hierdoor zijn de verwerkingskosten een stuk lager.
 • Licht in gewicht
  De keramische tegels met een dikte van 3 cm zijn lichter in gewicht dan keramiek op beton tegels met een dikte van 4 of 5 cm.
 • Ze zijn sterker dan andere keramische oplossingen
  Deze tegels bestaan uit 3 cm massief keramiek, daardoor is deze oersterk en vanzelfsprekend sterker dan de tegels van 2 cm dik.
 • 100% vorstbestendig
  Omdat deze tegel uit 100% keramiek bestaat is deze 100% vorstbestendig. Deze tegel neemt namelijk uiterst weinig water op in tegenstelling tot keramische tegels die op een betonnen onderlaag zijn bevestigd.
 • Kleurvast
  Keramiek is in tegenstelling tot natuursteen altijd kleurvast. De tegels zien er na jaren dus nog hetzelfde uit!
 • Krasvast
  Keramische tegels worden op zeer hoge temperaturen gebakken waardoor ze extreem hard zijn en niet krassen.
 • Antislip
  Keramische tegels hebben altijd een bepaald R-waarde. Deze waarde staat gelijk aan de antislip waarde van een tegel. De keramische terrastegels met een dikte van 3 cm hebben altijd een R-waarde van minimaal 11.
 • Onderhoudsarm
  Keramische tegels zijn niet gevoelig voor vlekken en krassen, hierdoor kunnen ze eenvoudig schoongemaakt worden en behouden ze hun originele uitstraling.