Siergras

Gras: dat klinkt misschien een beetje saai. Maar dat is het niet! Gras is veel meer dan alleen een gazon. Er zijn vele siergrassen in alle mogelijke soorten en maten. Omdat het er zoveel zijn, kunnen we ze divers gebruiken in de tuin. Ze zijn geschikt als afscheiding, als basis in een gemengde border als bodembedekker of gewoon solitair.

In de geschiedenis van tuinarchitectuur komt het siergras betrekkelijk laat voor. Pas vanaf het jaar 1900 werd er oprecht aandacht besteed. Een bekende tuinarchitect die tegenwoordig veel gebruik maakt van siergrassen is Piet Oudolf.

Waarom gebruiken wij ze graag? 
Siergrassen zorgen vooral in de nazomer en het najaar voor aanvullende sfeer in uw tuin met hun mooie aren in diverse kleuren, maar ook het geritsel en de sierlijke bewegingen in de wind en de berijpte aren bij (nacht)vorst. Hiermee kunt u bovendien tot laat in de winter van uw tuin genieten! Ook het toepassen van groenblijvende siergrassen geeft meerwaarde aan de tuin.

Tevens zorgen de siergrassen voor een mooie achtergrond, waardoor bloeiende planten sterker voor de dag komen. Ook Ideaal als u een mooie tuin wilt waar u niet veel onderhoud aan hoeft te hebben

Nieuwschierig naar de mogelijkheden?
Neem contact met ons op.

Contact